Kategórie
media


Pravdepodobne ste už videli reklamu, ktorá vás lákala na nákup LED svietidiel tým, že vďaka tejto technológii výrazne ušetríte. Áno, mala pravdu. Je nám však jasné, že je pomerne zložité vedieť si predstaviť, koľko sa vlastne týmto svietením šetrí. V tomto článku sa preto pozrieme na klasický bungalov v ktorom žije štvorčlenná rodina (rodičia a dve malé deti). V tomto dome vymeníme klasické svietenie za to LEDkové a uvidíme, koľko rodina vďaka výmene ušetrí za jeden kalendárny rok.

 

Dobrý tip: Pri každom našom produkte nájdete Led kalkulačku. Pomôže vám prepočítať, koľko použitím konkrétnej žiarovky vo vašej domácnosti ušetríte.

 

Náš bungalov je štvorizbový. Kde všade sa svieti?

Svetlo pred vchodovými dverami, osvetlenie chodieb, komory na potraviny, technickej miestnosti, toalety, garáže, kúpeľne, spálne, dvoch detských izieb a dennej časti (kuchyňa, jedáleň a obývačka). Nesmieme zabudnúť na osvetlenie terasy. V väčšine miestnosti však máme okrem hlavného osvetlenia (lustra) aj čiastkové svetlá – svetlo nad umývadlom, lampičky v detskej izbe, svetlo nad sprchou, lampa pri kresle na čítanie atď.




Dokopy teda budeme potrebovať:

E27 –  26x
E14 – 9x
GU10 – 17x

 

Predstavíme si, že rodina v dome funguje úplne klasickým spôsobom. Manžel niečo majstruje v garáži, varí sa v kuchyni, oslavuje s priateľmi, sedí na terase, robia sa domáce úlohy, čítajú knižky atď. Možno je váš dom väčší, alebo máte na svetlo oveľa väčšie nároky. Pracujete z domu, alebo je vaše bývanie tmavšie. Možno dokážete ušetriť oveľa viac, ako naša štvorčlenná rodinka.

 

Jednoduchým prepočtom sme vďaka našej led kalkulačke zistili, že rodina po výmene obyčajných svetiel za tie ledkové ušetrí ročne 624€. To už je slušná dovolenka v Chorvátsku či Taliansku. Len tak, bez škrtenia rozpočtu, či odopierania si niečoho, aby zostalo na letný relax. Tak si to predstavte. Že stačí doma vymeniť pár žiaroviek a v lete si všetci spolu môžete užívať more

  • May 10, 2018